Wij bieden onze nieuwe klanten een proefperiode van 30 dagen aan.

Wij hebben een gevarieerd assortiment aan koffiemachines welke wij u kunnen aanbieden.

Wij bieden onze nieuwe klanten een proefperiode van 30 dagen aan.

Wij hebben een gevarieerd assortiment aan koffiemachines welke wij u kunnen aanbieden.

30 Days
Free Trial
Best Service, Best Choice!
Stukje geschiedenis

Stukje geschiedenis

Leonardus Michielsen stichtte op 17 juli 1801 in Breda een koffiebranderij en handel in koloniaalwaren. Breda en Turnhout waren in die tijd tweelingsteden en er was een levendige handel tussen beide plaatsen. 
Als oudste zoon van een groot gezin, trok Jan Michielsen samen met zijn vrouw naar Turnhout, waar in 1908 de koffiebranderij Michielsen Koffie werd opgericht. Rond 1937 trok het bedrijf naar de rand van Turnhout om verdere expansie mogelijk te maken. Het was tevens de periode waarin de naam Miko werd geboren.
 
Na de Tweede Wereldoorlog werd er door de volgende generatie Michielsen hard aan de weg getimmerd. Deze periode kenmerkte zich door opvallende productvernieuwingen, zoals de introductie van de overbekende Miko-filter tijdens de wereldtentoonstelling in 1958 te Brussel. Om de uitstraling van Miko naar de markt verder te professionaliseren, ontwierp de fameuze ontwerper Raymond Loewy, die onder andere ook het beeldmerk van Coca-Cola had ontwikkeld, het bekende Miko-logo, dat vandaag de dag nog alom vertegenwoordigd is.

 

In 1972 wordt Miko omgevormd in een naamloze vennootschap. Dit ging gepaard met een heroriëntering van de klantendoelgroep: voortaan werden de verkoopinspanningen hoofdzakelijk gericht op de 'Out- Of- Home' - Markt. Hieronder wordt verstaan de koffie die buiten de eigen huiselijke sfeer wordt verbruikt, zoals bedrijven, kantoren, horeca en cateringbedrijven.

In de daarop volgende jaren werden steeds weer nieuwe producten gelanceerd, zoals de Large Catering meerkopsfilter voor 12 koppen en het Pod-systeem, een voorgedoseerde éénkops-espressocapsule.
 
Naar diversificatie en internationalisatie. De diversificatie startte in 1974. Gezien het filterraam van de éénkops-koffiefilter grotendeels uit kunststof bestaat, werd in dat jaar de eerste dochteronderneming, Miko Plastics Center NV opgericht. Ook ging het bedrijf zelf koffiezetapparaten assembleren die gratis aan verbruikers ter beschikking werden gesteld.